2019年高考英语阅读理解专题突破_中小学试题|家庭教育题库|辅导习题「中国戏曲学院附属中等戏曲学校」




主页 > 高中 > 数学 > 正文

2019年高考英语阅读理解专题突破

中小学试题|家庭教育题库|辅导习题「中国戏曲学院附属中等戏曲学校」来源: https://www.gxfz.org 2019-11-20 19:28数学 650 ℃
2019年,高考,英语,阅读理解,专题,突破,2019年,2019年高考英语阅读理解专题突破
(名师精选试题+解析答案,建议下载练习)
专题1-主旨大意(一)
A
(2017年重庆一模)The first potatoes were grown by the Incas of South America, more than 400 years descendants (后代) in Ecuador and Chile continue to grow the vegetable as high as 14,000 feet up in the Andes Mountains.(That's higher than any other food will grow.)Early Spanish and English explorers shipped potatoes to Europe, and they found their way to North America in the early 1600s.
People eat potatoes in many ways—baked, mashed, and roasted,to name just r,in the United States most potatoes are eaten in the form of French fast­food chain alone sells more than $$ 1 billion worth of fries each wonder, then, that the company pays particular attention to the way its fries are prepared.
Before any fry makes it to the people who eat at these popular restaurants,it must pass many separate any one of these tests and the potato is start with, only Russet Burbank potatoes are Idaho potatoes have less water content than other kinds, which can have as much as 80 percent cut into “shoestrings” shapes,the potatoes are partly fried in a secret blend of oils, sprayed with liquid sugar to brown them, steam dried at high heat, then flash frozen for shipment to individual restaurants.
Before shipping,every shoestring is percent of a batch must be between two and three inches r 40 percent has to be over three about the 20 percent that are left in the batch? Well,a few short fries in a bag are okay,it seems.
So, now that you realize the enormous size and value of the potato crop, you can understand why most people agree that this part of the food industry is no “small potatoes”.
【语篇解读】 本文介绍了土豆被引进美国的历史及炸薯条在美国食物产业中举足轻重的地位。
1.Potatoes in North America came directly from______.
A.Chile
B.Europe
C.Ecuador
D.the Andes Mountains
B [考查细节理解。根据文中第一段最后一句“Early Spanish and English explorers shipped potatoes to Europe,and they found their way to North America in the early 1600s.”可知,北美最早的土豆来自欧洲。
故选B项。]
2.Why does the company pay special attention to the way the fries are prepared?
A.Because selling fries is a big business.
B.Because fries are not easy to prepare at all.
C.Because Americans are particular about fries.
D.Because the government has a strict rule for that.
A [考查推理判断。
根据第二段的“One fast­food chain alone sells more than $$1 billion worth of fries each wonder,then, that the company pays particular attention to the way its fries are prepared.”可知,在美国,炸薯条是个很大的行业,所以会被特殊关注。故选A项。]
3.In the last paragraph, the writer mainly wants to say________.
A.small potatoes cannot be used for fries
B.potatoes are really important for Americans
C.eating in America is the very first thing
D.fries are really important for food industry
D [考查推理判断。根据最后一段中的内容“this part of the food industry is no ‘small potatoes’”可知,在美国,炸薯条在食品产业中不是“小土豆”(无足轻重的东西),由此可推测,炸薯条在食品产业中占有重要的地位。
故选D项。]
[干扰项分析] 本题学生易误选B项,本文首先介绍了土豆被引入美国,且炸薯条带来了强大商业利润,但在最后一段中,根据关键信息“realize the enormous size and value of the potato crop”及“this part of the food industry is no‘small potatoes’.”可知,本段重点强调炸薯条在食品产业中的重要地位,而不是土豆对美国人的重要性,故排除B项。
4.What is the main idea of this passage?
A.The average American eats 50 pounds of potatoes a year.
B.French fries are made from potatoes.
C.Potatoes are a key vegetable in America.
D.The various terms for potatoes have a long history.
C [考查主旨大意。
根据全文内容可知,在美国,土豆可以有多种吃法,尤其是炸薯条,深受人们的欢迎,也因此带来了强大的商业利润,在食品产业中占有重要地位。因此,本文的主旨是,在美国土豆是很重要的蔬菜。故选C项。
]
B
(2017年湖南长郡中学模拟)It is quite reasonable to blame traffic jams,the cost of gas and the great speed of modern life,but manners on the road are becoming ody knows that the nicest men would become fierce tigers behind the is all right to have a tiger in a cage,but to have one in the driver's seat is another matter.
Road politeness is not only good manners,but a good takes the most cool­headed drivers great patience to give up the desire to beat back when forced to face rude the other hand,a little politeness goes a long way toward reducing the possibility of quarrelling and fighting.A friendly nod or a wave of thanks in answer to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and becomes so necessary in modern traffic such behavior of politeness is by no means drivers nowadays don't even seem able to recognize politeness when they see it.
However,misplaced politeness can also be dangerous.A typical example is the driver who waves a child crossing the street at a wrong place into the path of oncoming cars that may not be able to stop in same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they want to.
An experienced driver,whose manners are faultless,told me it would help if drivers learnt to correctly join in a traffic stream without causing total blockages that give rise to unpleasant unately,modern drivers can't even learn to drive,let alone master the roadmanship(公路驾车技能).Years ago,experts warned us that the fast increase of the car ownership would demand more give­and­take(互谅互让)from all road is high time for all of us to take this message to heart.

【语篇解读】 随着车辆的增多,很多司机都有可怕的路怒症,甚至不知道什么是文明交通。专家们呼吁,司机应该互谅互让,将文明驾驶牢记在心。。

Tags: 高考 突破 2019年 阅读理解 英语 专题

本文来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.gxfz.org/114884.html
  • 站长推荐
热门标签