2019年高考英语 高考真题和高考模拟题分项版汇编 专题06 七选五(含解析)_中小学试题|家庭教育题库|辅导习题「中国戏曲学院附属中等戏曲学校」




主页 > 高中 > 数学 > 正文

2019年高考英语 高考真题和高考模拟题分项版汇编 专题06 七选五(含解析)

中小学试题|家庭教育题库|辅导习题「中国戏曲学院附属中等戏曲学校」来源: https://www.gxfz.org 2019-11-20 19:30数学 649 ℃
2019年,高考,英语,真题,和,模拟题,分项,版,2019年高考英语真题和模拟题分项汇编
专题06 七选五
一、2019年高考真题
1. 【2019·全国卷I】
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Is Fresh Air Really Good for You?
We all grew up hearing  people tell us to “go out and get some fresh air.” ____36____ According to recent studies,the answer is a big YES,if the air quality in your camping area is good.
___37___ If the air you’re breathing is clean-which it would be if you’re away from the smog of cities-then the air is filled with life-giving,energizing oxygen. If you exercise out of doors,your body will learn to breathe more deeply,allowing even more oxygen to get to your muscles(肌肉)and your brain.
Recently,people have begun studying the connection between the natural world and healing(治愈). _____38_____ In these places patients can go to be near nature during their recovery. It turns out that just looking at green,growing things can reduce stress,lower blood pressure,and put people into a better mood(情绪).Greenery is good for us. Hospital patients Who see tree branches out their window are likely to recover at a faster rate than patients who see buildings or sky instead. ______39______ It gives us a great feeling of peace.
___40___While the sun's rays can age and harm our skin, they also give is beneficial Vitamin D. To make sure you get enough Vitamin D—but still protect your skin— put on sunscreen right as you head outside. It takes sunscreen about fifteen minutes to start working, and that's plenty of time for your skin to absorb a day's worth of Vitamin D.
A. Fresh air cleans our lungs.
B. So what are you waiting for?
C. Being in nature refreshes us.
D. Another side benefit of getting fresh air is sunlight.
E. But is fresh air really as good for you as your mother always said?
F. Just as importantly, we tend to associate air with health care.
G. All across the country, recovery centers have begun building Healing Gardens.

【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了新鲜空气的好处:新鲜空气中的氧气,阳光对人们的身心健康均有好处。人们已经开始利用大自然和治愈疾病的关系,建造“康复花园”,治疗病人了。
36.E
根据下一句中的“the answer is a big YES”可知,该空应该是一个一般疑问句,选项中只有E选项是一般疑问句。故选E:但是新鲜空气真得像你母亲说的那样对你有好处吗。空前的people tell us to “go out and get some fresh air”和选项中的“your mother always said”亦是呼应。

37.A
根据下一句中提到的“If the air you’re breathing is clean…the air is filled with life-giving, energizing oxygen”可知,新鲜空气充满赋予人生命的,充满活力的氧气。下文中“…breathe more deeply, allowing more oxygen to get to your muscles and your brain”是对前文的递进:在户外,更多的氧气进入你的肌肉和大脑。根据前面的分析可以推知,该空应该提到新鲜空气的基本作用,根据常识,我们知道吸入的空气首先进入的是肺部,然后才会使我们的肌肉和大脑受益,故该空应选A选项:新鲜空气清洁我们的肺部。
38.G
根据下一句中提到的“these places”可以推知,该空应该提到表示地点的复数名词。
选项中只有G选项提到该类名词,故选项G:在全国,康复中心已经开始建造“康复花园”。these places就是指Healing Gardens。
39.C
前文介绍的是“康复花园”中的绿色植物对于病人康复的好的作用:绿色的正在成长的植物可以减轻压力,降低血压,使人情绪良好。空后提到“它给我们一种平和感”。
该空起承上启下的作用,仍然要提到处于“康复花园”这种自然环境中的好处,空后的it也要指代这种情况。故C选项切题:身处大自然可以使人精神焕发。
40.D
根据下文中提到的“the sun’s rays…give us beneficial Vitamin D”可知,该段介绍的阳光的好处。故该选项应该提到阳光。
选项中只有D选项涉及阳光。故选D:获得新鲜空气的另一个好处是阳光。

2.
【2019·全国卷II】
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Imagine a child standing on a diving board four feet high and asking himself the question:“Should I jump? This is what motivation or the lack of it can do. Motivation and goal setting are the two sides of same coin. ___36___Like the child on  the  diving  board, you will stay undecided.
___37___  More than that, how should you stay motivated to achieve the goal? First, you need to evaluate yourself , your values your strengths, your weaknesses, your achievements, your desires ,etc. Only then should your you’re your goals
You also need to judge the quality and depth of your motivation. This is quite important, because it is directly related to your commitment. There are times when your heart is not in your work. ___38___ So, slow down and think what you really want to do at that moment. Clarity(清晰)of thoughts can help you move forward.
Another way of setting realistic goals is to analyze your short and long term objectives, keeping in mind your beliefs, values and strengths. Remember that goals are flexible.____39____ They also need to be measurable. You must keep these points in mind while setting your goals.
Your personal circumstances are equally important. For example, you may want to be a Pilot but can’t become one because your eyesight is not good enough.____40____You should reassess your goals, and motivate yourself to set a fresh goal.
You will surely need to overcome some difficulties, some planned, but most unplanned. You cannot overcome them without ample motivation. Make sure that you plan for these difficulties at the time of setting your goals.
A. This can affect your work.
B. So how should you motivate yourself?
C. However, this should not discourage you.
D. So why should we try to set specific goals?
E. They can change according to circumstances.
F. Motivation is what you need most to do a good job.
G. Without motivation you can neither set a goal nor reach it

【语篇解读】这是一篇说明文。
文章作者对于怎样设定具体目标,给出了一些方法。。

Tags: 分项 高考 模拟题 2019年 英语 真题

本文来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.gxfz.org/114896.html
  • 站长推荐
热门标签