2019年高考英语阅读理解推理判断训练_中小学试题|家庭教育题库|辅导习题「中国戏曲学院附属中等戏曲学校」




主页 > 高中 > 数学 > 正文

2019年高考英语阅读理解推理判断训练

中小学试题|家庭教育题库|辅导习题「中国戏曲学院附属中等戏曲学校」来源: https://www.gxfz.org 2019-11-20 19:34数学 196 ℃
2019年,高考,英语,阅读理解,推理,判断,训练,2019年高考英语阅读理解推理判断训练
(名师精选试题+解析答案,建议下载练习)
推理判断(一)
A
(2017年湖南六校联盟高三联考)I told my friend Graham that I often cycle two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the replied,“You mean fortunately.”He explained that I should be glad of the extra exercise that the hill provided.
My attitude to the hill has now changed.I used to complain as I approached it but now I tell myself the hill will exercise my heart and will help me to lose weight and get will mean that I live hill is my y I comfort myself with the thought of all those silly people who pay money to go to a gym and sit on stationary exercise bicycles when I can get the same value for free.I have a smile of satisfaction as I reach the top of the hill.
Problems are there to be faced and cannot achieve anything with an easy Keller was the first deaf and blind person to gain a university activism and writing proved wrote,“The character cannot be developed with through experiences of suffering can the soul be strengthened,vision cleared,ambition inspired and success achieved.”
One of the main determinants of success in life is our attitude towards time to time we all face hardships,problems,accidents and are of our making but many are no fault of our we cannot choose adversity,we can choose our attitude towards it.
Douglas Bader was 21 when in 1931 he had both legs cut off following a flying was determined to fly again and went on to become one of the leading flying aviators in the Battle of Britain with 22 aerial victories over the was an inspiration to others during the said,“Don't listen to anyone who tells you that you can't do this or 's up your mind,and you'll never use crutches or a stick,and then have a go at to school,and join in all the games you anywhere you want never,never let them persuade you that things are too difficult or impossible.”
The biographies of great people are full of examples of how they took steps to overcome the difficulties they common thread is that they did not become chose their chose to be took on the heless,there is still the problem of how you change your attitude towards adversity.
【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。“我”骑自行车去镇中心时要经过山地,“我”经历了从开始的抱怨到将山地当作锻炼契机的过程。人生之旅也是如此,我们要有战胜生活中艰难的勇气。
1.Which of the following is true according to the author of the passage?
A.Those who want to achieve success can't expect to live an easy life.
B.Climbing hills on bicycles is the best way to take exercise.
C.Going to a gym is greatly beneficial to people's health.
D.People's attitude to hardships is the only factor of their success.
A [考查推理判断。
根据第三段的第二句“We cannot achieve anything with an easy life.”可知,简单容易的生活不会使我们取得成功;据此可以推断,想要成功就不要期望过容易的生活,故A项正确。]
2.By quoting what Douglas Bader said,the author intends to tell us“________”.
A.Failure is the mother of success
B.A bad workman quarrels with his tools
C.Nothing is difficult to the man who will try
D.If you risk nothing,you will have nothing
C [考查目的意图。
根据第五段Douglas Bader 所讲的“Make up your mind,and you'll never use crutches or a stick,and then have a go at everything...impossible.”可知,Douglas Bader 认为面对困难应当勇敢尝试,不要听信别人所言的太困难或不可能,没有什么克服不了的困难;据此可以判断,作者引用Douglas Bader的话旨在说明,对于勇于尝试的人来说,世界上没有克服不了的困难。故C项正确。
]
3.Following this passage,the author will further talk about ________.
A.how his friend helped him to change his attitude towards the challenge he faced
B.why it is important to keep optimistic in the face of trouble
C.what steps to take to change your attitude towards the difficulties you face
D.what great people have in common
C [考查推理判断。
根据文章最后一句“Nevertheless,there is still the problem of how you change your attitude towards adversity.”可知,如何改变面对困难的态度仍然是一个问题;据此可以判断,下文将就此问题作进一步的阐述。
故C项正确。]
4.Which of the following can best function as the title of the passage?
A.Different attitudes towards misfortune
B.Face difficulties with a smile
C.Nothing is impossible
D.Life is full of adversity
B [考查标题判断。
通读全文可知,本文作者通过叙述将骑自行车经过的山地视为锻炼的机会及Helen Keller和Douglas Bader 的故事说明,成功的关键是面对困难的积极态度。故B项最能概括主题。]
B
(2018·临沂市高三教学质量检测)
Many of us have desires that might seem to be beyond our abilities,but looking to those who overcame similar difficulties can be a great source of inspiration for anyone trying to live their best are some quotes(引语) from people who chased their dreams and turned them into amazing realities.
Estée Lauder
“I didn't get there by wishing for it or hoping for it,but by working for it.”。

Tags: 高考 判断 2019年 阅读理解 英语 推理 训练

本文来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.gxfz.org/114919.html
  • 站长推荐
热门标签