2019届高考英语一轮复习全程跟踪训练:(29)阅读理解-七选五(一)_中小学试题|家庭教育题库|辅导习题「中国戏曲学院附属中等戏曲学校」




主页 > 高中 > 数学 > 正文

2019届高考英语一轮复习全程跟踪训练:(29)阅读理解-七选五(一)

中小学试题|家庭教育题库|辅导习题「中国戏曲学院附属中等戏曲学校」来源: https://www.gxfz.org 2019-11-20 20:28数学 685 ℃
2019届,高考,英语,一轮,复习,全程,跟踪,训练,阅读理解-七选五(一)
七选五
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Tolerance means tolerating or putting up with differences. __1__ This concept means different things to different people, but it is when something is disagreeable that tolerance is expected, and in more politically correct cultures, demanded.
__2__ A person might fully disagree with others on any issue, while at the same time respecting those with different opinions and treating them with dignity. Disagreement alone does not equal intolerance.
One problem is the fact that this respect is sometimes one-sided. Those who disagree with a particular issue must respect the opinions of those who support it, but some supporters feel reasonable in labeling those who disagree with hateful terms, and vice versa. __3__
When it comes to controversial issues, tolerance may also represent a “let's agree to disagree” attitude. It does not mean that a person has to accept actions or ideas that are against his or her values or beliefs. __4__ When both parties have expressed their opinions, and it is obvious that neither is likely to change position, agreeing to disagree is often the ideal outcome.
Some degree of tolerance is necessary in any civilized society. __5__ It goes against human nature. Putting up with differences is a virtue that requires honest effort on the part of every person. It takes time to develop.
A. There are many different ways to show tolerance.
B. Therefore, both parties should change opinions if necessary.
C. People on both sides of an issue must be tolerant of each other.
D. It means showing respect for the race, religion and opinions of other people.
E. It is widely accepted that tolerance is a critical step towards a peaceful world.
F. But it is not realistic to believe that all people can achieve it completely on every issue.
G. It means that each person agrees to respect the other's right to his or her feelings on the matter.
答案与解析

【文章大意】 本文是一篇说明文,主要介绍了什么是宽容以及表达宽容的三种方式。
1. 答案 D
解析 根据空前的“Tolerance means tolerating or putting up with differences”及空后的“This concept means different things to different people”可知,空处亦是在解释什么是宽容,故D项“它意味着对其他人的种族、宗教和观点表示尊重”符合语境。
2. 答案 A
解析 根据第二至四段的内容可知,文章的二至四段分别介绍了表达宽容的三种方式,空处总领这三个段落的内容,故A项“有许多不同的表达宽容的方式”符合语境。
3. 答案 C
解析 根据空前的“One problem is the fact that this respect is sometimes one-sided”可知,这种尊重有时是单方面的,而宽容要求我们能够忍受差异,尊重他人,因此当问题或争论出现时,当事人双方应互相尊重。
故C项“问题的当事人双方必须互相宽容”符合语境。
4. 答案 G
解析 根据空前的“It does not mean that a person has to accept actions or ideas that are against his or her values or beliefs”可知,空处的内容与之存在转折关系,应该解释的是“let's agree to disagree”这种态度的相关内容,故G项“它意味着每个人都同意尊重对方对这件事的感受的权利”符合语境。
5. 答案 F
解析 根据空前的“Some degree of tolerance is necessary in any civilized society”及空后的“It goes against human nature”可知,空处所填内容与空前的内容存在转折关系,故F项“但是,相信所有人都能就每一件事完全做到宽容是不现实的”符合语境。下文中的It指代的就是F项中的“all people can achieve it completely on every issue”。

七选五
(2018·江西赣中南五校高三第一次联合考试)
More and more people are working are some tips to keep in mind to stay focused on your work when working at home:
Set and keep regular office hours.
__1__ Then try your best to leave work at the “office” and turn your phone on silent and enjoy the rest of your yourself some time to recharge so you can be as productive as possible.
Plan and structure your workdays.
Structure your workdays to maximize(使最大化) advantage of your body's natural rhythms.__2__ If you know you focus best in the morning,resist the temptation to check email until 10 a. later.
Set aside a designated(指定的)work area.
Try to work at the same spot every day.__3__ And make it a place you enjoy going to each day,an area where you can focus and do your best work.
Take breaks.
Schedule time for frequent breaks throughout the from your desk,stretch or walk around the house or down the street.__4__ If you need social activities,go out to lunch with friends or clients.
Avoid distractions(使人分心的事).
One challenge of working at home is no colleagues or partners nearby,it's easy to become focused on work throughout the day to maintain consistent productivity.__5__
A.It could be a spare bedroom that you've turned into a home office.
B.Plan your work around your most productive hours.
C.Do your best to set work hours and stick to them.
D.Take a lunch break and enjoy a midday meal.
E.It is more comfortable to stay at home.
F.Some interruptions can't be avoided.
G.Avoid online distractions as well.

【解题导语】本文主要介绍了五种在家工作时如何保持注意力集中的方法。
1.C 根据本段的小标题“Set and keep regular office hours”可知,此处与工作时间的设定有关,所以选C项。。

Tags: 跟踪 一轮 高考 2019届 全程 英语 训练 复习

本文来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.gxfz.org/114949.html
  • 站长推荐
热门标签