2017年全国卷2高考英语真题 高考试题全国卷_中小学试题|家庭教育题库|辅导习题「中国戏曲学院附属中等戏曲学校」

热门搜索



主页 > 中学 > 语文 > 正文

2017年全国卷2高考英语真题 高考试题全国卷

中小学试题|家庭教育题库|辅导习题「中国戏曲学院附属中等戏曲学校」来源: https://www.gxfz.org 2020-02-10 20:24语文 864 ℃
高考试题全国卷

绝密★启用前 2017年普通高等学校招生全国统一考试 英 语 本试卷共150分,共14页。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚,将条形码准确粘贴在条形码区域内。 2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑字迹的签字笔书写,字体工整,笔迹清楚。
3.请按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。
4.作图可先用铅笔画出,确定后必须用黑色字迹的签字笔描黑。 5.保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。 第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上,录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£ 19.15 B.£9.18 C.£9.15 答案是C。
1.What will the woman do this afternoon? A.Do some exercise. B.Go shopping. C. Wash her clothes. 2.Why does the woman call the man? A .To cancel a flight. B. To make an apology. C. To put off a meeting. 3.How much more does David need for the car? A.$$ 5,000. B.$$20,000. C.$$25,000. 4.What is Jane doing? 1 / 13

A.Planning a tour. B.Calling her father. C.Asking for leave. 5 .How does the man feel? A.Tied. B.Dizzy. C.Thirsty. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第

6、7题。 6. What does Jack want to do? A. Watch TV. B. Play outside. C. Go to the zoo. 7. Where does the conversation probably take place? A. At home. B. In a cinema. C. In a supermarket. 听第7段材料,回答第8至10题。
8. What does Richard do? A. He’s a newsman. B. He’s a manager. C. He’s a researcher. 9. Where is Richard going next week? A. Birmingham. B. Mexico City. C. Shanghai. 10. What will the speakers do tomorrow? A. Eat out together. B. Visit a university. C. See Professor Hayes. 听第8段材料,回答第11至13题。 11. What is the probable relationship between the speakers? A. School friends. B. Teacher and student. C. Librarian and library user. 12. Why does Jim suggest Mary buy the book? A. It’s sold at a discount price. 2 / 13

B. It’s important for her study. C. It’s written by Professor Lee. 13. What will Jim do for Mary? A. Share his book with her. B. Lend her some money. C. Ask Henry for help. 听第9段材料,回答第14至16题。 does Stella live? A. In Memphis B. In Boston C. In St Louis would Peter and his family like to do on Beale Street? a museum B. Listen to music C. Have dinner kind of hotel does Peter prefer? A. A big one B. A quite one C.A modern one 听第10段材料,回答第17至20题。 many lab sessions will the students have every week? A. One B. Two C. Three are the students allowed to wear in the lab ? scarves clothes shoes should the students avoid mixing liquid with paper? A. It may cause a fire may create waste C. It may produce pollution does the speaker mainly talk about? the student will receive the students should follow C. Experiments the students will do. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳答案。 A In the coming months, we are bringing together artists form all over the globe, to enjoy speaking 3 / 13

Shakespeare’s plays in their own language, in our Globe, within the architecture Shakespeare wrote for. Please come and join us. National Theatre of China Beijing|Chinese This great occasion(盛会) will be the National Theatre of China’s first visit to the UK. The company’s productions show the new face of 21st century Chinese theatre. This production of Shakespeare’s Richard III will be directed by the National’s Associate Director,Wang Xiaoying. Date & Time : Saturday 28 April,2.30pm & Sunday 29 April,1.30pm & 6.30pm Marjanishvili Theatre Tbilisi | Georgian One of the most famous theatres in Georgia,the Marjanishvili,founded in 1928,appears regularly at theatre festivals all over the world. This new production of It is helmed(指导)by the company’s Artistic Director Levan Tsuladze. Date & Time :Friday 18May,2.30pm & Saturday 19May,7.30pm Deafinitely Theatre London | British Sign Language (BSL) By translating the rich and humourous text of Love’s Labour’s Lost into the physical language of BSL,Deafinitely Theatre creates a new interpretation of Shakespeare’s comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by performing to both groups as one audience. Date & Time : Tuesday 22 May,2.30pm & Wednesday 23 May,7.30pm Habima National Theatre Tel Aviv | Hebrew The Habima is the centre of Hebrew-language theatre worldwide ,Founded in Moscow after the 1905 revolution, the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s,Since 1958, z&xxk they have been recognised as the national theatre of Israel .This production of Shakespeare’s The Merchant of Venice marks their first visit to the UK. Date & Time :Monday 28May,7.30 & Tuesday 29 May,7.30pm play will be performed by the National Theatre of China? d Ⅲ. ’s Labour’s Lost 4 / 13

You Like It Merchant of Venice is special about Deafinitely Theatre? has two groups of actors is the leading theatre in London performs plays in BSL is good at producing comedies can you see a play in Hebrew? Saturday 28 April. Sunday 29 April Tuesday 22 May. D. On Tuesday 29 May B I first met Paul Newman in 1968, when George Roy Hill, the director of Butch Cassidy and the Sundance Kid, introduced us in New York City. When the studio didn’t want me for the film - it wanted somebody as well known as Paul - he stood up for me. I don’t know how many people would have done that; they would have listened to their agents or the studio powers. The friendship that grew out of the experience of making that film and The Sting four years later had its root in the fact that although there was an age difference, we both came from a tradition of theater and live TV. We were respectful of craft(技艺)and focused on digging into the characters we were going to play. Both of us had the qualities and virtues that are typical of American actors: humorous, aggressive, and making fun of each other - but always with an underlying affection. Those were also at the core(核心)of our relationship off the screen. We shared the brief that if you’re fortunate enough to have success, you should put something back - he with his Newman’s Own food and his Hole in the Wall camps for kids who are seriously ill, and me with Sundance and the institute and the festival. Paul and I didn’t see each other all that regularly, but sharing that brought us together. We supported each other financially and by showing up at events. I last saw him a few months ago. He’d been in zxx.k and out of the and I both knew what the deal was,and we didn’t talk about was a relationship that didn’t need a lot of words. was the studio unwilling to give the role to author at first? Newman wanted it. studio powers didn’t like his agent. wasn’t famous enough. director recommended someone else. 5 / 13

did Paul and the author have a lasting friendship? were of the same dge. worked in the same theater. were both good actors. han similar charactertics. does the underlined word “that” in paragraph 3 refer to? belief. care for chileden. success. support for each other. is the author’s purpose in writing the test? show his love of films. remember a friend. introduce a new movie. share his acting experience. C Terrafugia Inc. said Monday that its new flying car has completed its first flight, bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next year. The vehicle-named the Transition – has two seats, four wheels and wings that fold up so it can be driven like a car. The Transition, which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the air. It flies using a 23-gallon tank of gas and bums 5 gallons per hour in the air. On the ground, it gets 35 miles per gallon. Around 100 people have already put down a $$10,000 deposit to get a Transition when they go on sale, and those numbers will likely rise after Terrafugia introduces the Transition to the public later this week at the New York Auto Show. But don’t expect it to show up in too many driveways. It’s expected to cost $$279, it won’t help if you’re stuck in traffic. The car needs a runway. Inventors have been trying to make flying cars since the 1930s, according to Robert Mann, an airline industry expert. But Mann thinks Terrafugia has come closer than anyone to making the flying car a reality. The govemment has already permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly. The Transition is now going through crash tests to make sure it meets federal safety standards. Mann said Terrafugia was helped by the Federal Aviation Administration’s decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft, which are lower than those 6 / 13

pilots of larger planes Terrafugia says an owner would need to pass a test and complete 20 hours of flying time to be able to fly the Transition, a requirement pilots would find redatively easy to meet. 28. What is the first paragraph mainly about? A. The basic data of the Transition. B. The advantages of flying cars. C. The potential market for flying cars. C. The designers of the Transition. 29. Why is the Transition unlikely to show up in too many driveways? A. It causes traffic jams. B. It is difficult to operate. C. It is very expensive. D. It bums too much fuel. 30. What is the government’s attitude to the development of the flying car? A. Cautious B. Favorable. C. Ambiguous. D. Disapproving. 31. What is the best title for the text? A. Flying Car at Auto Show B. The Transition’s Fist Flight ’Dream Coming True D. Flying Car Closer to Reality When a leafy plant is under attack ,it doesn’t sit quietly. Back in 1983,two scientists,Jack Schultz and Ian Baldwin,reported that young maple trees getting bitten by insects send out a particular smell that neighboring plants can get. These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an the plants pump through the air is a mixture of chemicals known as volatile organic compounds,VOCs for short. Scientists have found that all kinds of plants give out VOCs when being attacked .It’s a plant’s way of crying is anyone listening?e we can watch the neighbours react. Some plants pump out smelly chemicals to keep insects others do double duty .They pump out perfumes designed to attract different insects who are natural enemies to the they arrive,the tables are turned .The attacker who was lunching now becomes lunch. In study after study,it appears that these chemical conversations help the neighbors .The damage is usually more serious on the first plant,but the neighbors ,relatively speaking ,stay safer 7 / 13

because they heard the alarm and knew what to do. Does this mean that plants talk to each other? Scientists don’t know. Maybe the first plant just made a cry of pain or was sending a message to its own branches, and so, in effect, was talking to itself. Perhaps the neighbors just happened to “overhear” the cry. So information was exchanged, but it wasn’t a true, intentional back and forth. Charles Darwin, over 150 years ago, imagined a world far busier, noisier and more intimate(亲密的) than the world we can see and hear. Our senses are weak. There’s a whole lot going on. 32. What does a plant do when it is under attack? A. It makes noises. B. It gets help from other plants. C. It stands quietly D. It sends out certain chemicals. 33. What does the author mean by “the tables are turned” in paragraph 3? A. The attackers get attacked. B. The insects gather under the table. C. The plants get ready to fight back. D. The perfumes attract natural enemies. ists find from their studies that plants can . t natural disasters t themselves against insects to one another intentionally their neighbors when necessary can we infer from the last paragraph? word is changing faster than ever. have stronger senses than before world is more complex than it seems in Darwin’s time were more imaginative. 第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Interruptions are one of the worst things to deal with while you’re trying to get work done. 8 / 13

36 ,there are several ways to handle ’s take a look at them now. 37 .Tell the person you’re sorry and explain that you have a million things to do and then ask if the two of you can talk at a different time. When people try to interrupt you,have set hours planned and let them know to come back during that time or that you’ll find them then. 38 .It can help to eliminate(消除) future interruptions. When you need to talk to someone,don’t do it in your own office. 39 .it’s much easeier to excuse yourself to get back to your work than if you try to get someone out of your space even after explaining how busy you are If you have a door to your office, make good use of it. 40 .If someone knocks and it’s not an important matter. excuse yourself and let the person know you’re busy so they can get the hint(暗示) than when the door is closed,you’re not to be disturbed. you’re busy, don’t feel bad about saying no B. When you want to avoid interruptions at work C. Set boundaries for yourselfas your time goes D. If you’re in the other person’s office or in a public area E. It’s important that you let them know when you’ll be available F. It might seem unkind to cut people short when they interrupt you it open when you’re available to talk and close it when you’re not 第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节(共20小题:每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 In 1973, I was teaching elementary day, 27 kids 41 “The Thinking Laboratory.”That was the 42 students voted for after deciding that “Room 104” was too 43 . Freddy was an average 44 ,but not an average person. He had the rare balance of fun and compassion(同情).He would 45 the loudest over fun and be the saddest over anyone’s 46 . 9 / 13

Before the school year 47 ,I gave the kids a special 48 , T-shirts with the words “Verbs Are Your 49 ” on them. I had advised the kids that while verbs(动词)may seem dull ,most of the 50 things they do throughout their lives will be verbs. Through the years, I’d run into former students who would provide 51 on old classmates. I learned that Freddy did several jobs after his 52 from high school and remained the same 53 person I met forty years before .Once, while working overnight at a store, he let a homeless man 54 in his truck . Another time , he 55 a friend money to buy a house . Just last year, I was 56 a workshop when someone knocked at the classroom door. A woman 57 the interruption and handed me an envelope. I stopped teaching and 58 it up. Inside were the “Verbs” shirt and a 59 from Freddy’s mother. “Freddy passed away on Thanksgiving. He wanted you to have this.” I told the story to the class. As sad as it was, I couldn’t help smiling . Although Freddy was taken from us,we all 60 something from Freddy. 41. A. built B. entered C. decorated D. ran 42. A. name B. rule C. brand D. plan 43. A. small B. dark C. strange D. dull 44. A. scholar B. student C. citizen D. worker 45. A. speak B. sing C. question D. laugh 46. A. misfortune B. disbelief C. dishonesty D. mistake 47. A. changed B. approached C. returned D. ended e 49. s s 50. C. fun 51. ments B. comments ctions s 52. tion B. retirement tion ation 53. 54. 55. d 10 / 13

56. ing ing C. designing ting 57. ted d d d 58. 59. e 60. ed ed 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 In 1863the first underground passenger railway in the world opened in London. z&xxk It ran for just under seven kilometers and allowed people to avoid terrible __61__(crowd) on the roads above as they travelled to and ___62__ word. It took three years to complete and was built using an interesting method. This included digging up the road, ____63___(lay) the track and then building a strong roof over___64___ top. When all those had been done, the road surface was replaced. Steam engines ___65__(use) to pull the carriages and it must have been___66__(fair)unpleasant for the passsengers, with all the smoke and noise. However, the railway quickly proved to be a great success and within six months, more than 25,000 people were using___67__ every day. Later, engineers ____68___(manage) to construct railways in a system of deep tunnels (隧道), which became known to the tube. This development was only possible with the ___69___ (introduce) of electric-powered engines and lifts. The central London Railway was one of the most ___70___(success) of these new lines, and was opened in 1900. It had white-painted tunnels and bright red carriages, and proved extremely popular with the public. 第四部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处;学.科网 每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 11 / 13

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Mr. and all work in our live far from the school, and it takes them about a hour and a half to go to work every day. In their spare time, they are interesting in planting vegetables in their garden, that is on the rooftop of their house. They often get up earlier and water the vegetables together. They have also bought for some gardening tools. Beside, they often get some useful informations from the internet. When summer came, they will invite their students pick the vegetables。 第二节 书面表达(满分25分) 假定你是李华,想邀请邀请外教Henry一起参观中国剪纸(paper-cutting)艺术展。请给他写封邮件,内容包括: 1.展览时间、地点; 2.展览内容。 注意: 1.词数100左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
2017年普通高等学校招生全国统一考试 英语试题参考答案 第一部分 听力 1. B 2. C 3. A 4. C 5. B 6. A 7. C 8. C 9. B 10. A 11. A 12. B 13. C 14. A 15. B 16. B 17. A 18. C 19. A 20. B 12 / 13

第二部分 阅读理解 21. A 22. C 23. D 24. C 25. D 26. A 27. B 28. A 29. C 30. B 31. D 32. D 33. A 34. B 35. C 36. B 37. A 38. E 39. D 40. G 第三部分 语言知识运用 41. B 42. A 43. D 44. B 45. D 46. A 47. D 48. B 49. A 50. C 51. D 52. A 53. C 54. B 55. C 56. D 57. C 58. A 59. C 61. crowds 62. from 63. z&xxk laying 64. the 65. were used 66. zxx.k fairly 67. it 68. managed 69. introduction 70. successful 第四部分 写作 第一节 第二节(略) 13 / 13 60. B

高考试题全国卷

小学三年级, 小学数学题, 小学英语单词大全, 小学三年级数学题, 中心小学, 小学教育专业, 小学生优秀作文, 小学一年级拼音, 小学语文教学设计, 小学生舞蹈, 小学古诗大全, 断罪小学, 小学主题班会, 琅琊路小学, 小学六年级奥数, 小学英语故事, 小学六年级奥数题, 小学生课堂游戏, 小学升初中, 小学生课外阅读, 小学三年级英语试卷, 小学英语评课稿, 中小学电教, 小学音乐课教案, h工口小学生, 小学文化墙, 小学教育叙事, 小学生小制作, 绿色圃中小学教育资源网, 北师大版小学数学, 小学童, 小学生文章, 和平里第四小学, 三明市实验小学, 小学数学备课大师, 小学生国防教育, 小学英语网, 小学老师妈妈们的爱, 小学生作文我的老师, 小学生英语报, 北京奋斗小学, 小学生笑话大全, 崇文实验小学, 小学生作文我的爸爸, japanese小学生version, 苏教版小学语文, 小学生夏令营, 小学数学竞赛题, 日照市新营小学, 樱花园小学, 中小学教师职称改革, 小学英语教师工作总结, 小学生科学小论文, 小学安全教育计划, 小学教研计划, 雨花台区实验小学, 小学语文教研计划, 富豪山庄小学, 小学生自我介绍作文, 合肥市永红路小学, 威海市古寨小学, 全国小学生英语竞赛, 小学生营养食谱, 西安大雁塔小学, 小学班主任工作经验交流, 实验小学网站, 华南师范大学附属中学, 中学生, 中山纪念中学, 精英中学, 富阳中学, 北京市第二十中学, 中国百强中学, 西安高级中学, 温州市实验中学, 湖塘实验中学, 西乡中学, 镇江中学, 泗阳中学, 河南大学附属中学, 东莞市第六高级中学, 山东实验中学, 松柏中学, 宁国中学, 深圳育才中学, 河北辛集中学, 常熟市中学, 中学生心理健康, 高邮中学, 成都中学, 梅山中学, 金陵中学仙林分校, 书生中学, 汕头市第一中学, 宁都中学, 济北中学, 江苏省苏州中学, 百强中学, 江苏省沭阳高级中学, 元培中学, 徐沟中学, 梅州中学, 定远中学, 滨河中学, 达州市第一中学, 北虹高级中学, 长安中学, 扶轮中学, 地质中学, 虎山中学, 万安中学, 北郊高级中学, 西安市航天中学, 肥东凯悦中学, 陕西省汉中中学, 苏州市第四中学, 东莞市东华高级中学, 中学生早恋怎么办, 南庄中学, 水寨中学, 张家港梁丰高级中学, 中学学科网物理, 上海市南汇第二中学, 43中学, 北京文汇中学, 上海风华中学, 长春市第八十七中学, 塘下中学, 知春里中学, 重庆市梁平中学, 庵埠中学, 厦门市第一中学, 深圳市福田中学, 珠海市紫荆中学, 衡水中学的学习方法, 中学数学教学论文, 青浦实验中学, 山西实验中学, 眉县中学, 五华县田家炳中学, 北京第八十中学, 中学数理化, 昆山秀峰中学, 清泉中学, 宝安中学初中部, 嘉兴第五高级中学, 王力中学, 天津崇化中学, 本溪市第二高级中学, 中学历史教学网, 陈村镇初级中学, 蒲江中学实验学校, 岱岳实验中学, 东营市胜利第二中学, 深圳布吉高级中学, 铜鼓中学, 中学生广播体操放飞理想, 合肥市第十七中学, 沧州市第十一中学, 无忧无虑中学数学网, 启东中学作业本答案, 金星教育中学网, 姜山实验中学, 台山新宁中学, 凤翔县西街中学, 大庆市铁人中学, 恩施市第三高级中学, 翠园中学高中部, 新登镇中学, 初中英语语法大全, 初中数学学习方法, 12999初中数学网, 初中历史教案, 初中班歌, 初中化学元素周期表, 初中英语教学方法, 初中作文大全600字, 初中课外辅导, 初中数学说课视频, 初中英语课课练, 初中女生帮男生喂奶, 初中课件, 初中体育教学反思, 初中日记200字, 初中数学优秀教案, 初中数学论文网, 初中女生军训死亡事件, 初中历史大事年表, 外研社初中英语教材, 高中化学方程式, 高中家长会ppt, 高中物理实验, 日照实验高中, 本溪高中, 高中作文大全, 高中美术教案, 高中学习, 哈高中, 高中艺术学校, 高中教科书, 高中语文备课大师, 高中家长会家长发言稿, 高中化学必修一知识点总结, 灵宝实验高中, 葫芦岛世纪高中,

Tags:

本文来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.gxfz.org/911879.html
热门标签